Skip to content
đšâđł SĂ„ hĂ€r gör du:
1. Krydda och glaza
- Snitta svÄlen diagonalt Ät 2 hÄll sÄ det bildar ett rutmönster
- Gnid in köttet med Creole-kryddan för att bygga extra smak.
- Pensla ett första lager av Chilikryddans BBQ-sÄs med whiskey.
2. Grilla eller ugnsbaka
- PĂ„ grillen: Grilla pĂ„ indirekt vĂ€rme, ca 20â30 min. Pensla med mer glaze flera gĂ„nger.
- I ugn: VÀrm ugnen till 200°C. LÀgg flÀsksidan i en form och baka i ca 30 min. Pensla med glaze var 10:e minut.
- đ§ Ingredienser (4â6 portioner):
- Ca 1 kg rimmat flÀsk i bit
- 1 msk Chilikryddans Creole-kryddmix eller annan rub
- 2 dl Chilikryddans BBQ-sÄs med toner av whiskey